середу, 21 березня 2012 р.

21 березня Всесвітній день поезії

 
 
У 1999 році на 30 сесії генеральної конференції ЮНЕСКО було вирішено відзначати Всесвітній день поезії 21 березня. Перший Всесвітній день поезії святкувався у Парижі, де знаходиться штаб-квартира ЮНЕСКО.
„Поезія, - говориться в рішенні ЮНЕСКО, - може стати відповіддю на найгостріші і найглибші духовні питання сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї широку суспільну увагу. Крім того, Всесвітній день поезії повинен дати можливість ширше заявити про себе невеликим видавництвам, чиїми зусиллями, в основному, доходить до читачів творчість сучасних поетів, літературним клубам, що відроджують одвічну традицію живого поетичного слова”.
Цей День, вважає ЮНЕСКО, покликаний послугувати створенню у засобах масової інформації позитивного іміджу поезії як справді сучасного мистецтва, відкритого людям.

вівторок, 20 березня 2012 р.

Бібліоміст+Скайп+Бібліотеки= нові можливості.

          В  Скайп – трансляції засідання клубу літературних дебютів «Нові імена», що проходила  в Ужгородській обласній науковій бібліотеці ім. Ф.Потушняка  15 березня 2012 року взяли участь: Виноградівська ЦБС, Перечинська ЦБС, Рахівська та Іршавська ЦБС , а також  бібліотеки –філії Виноградівської ЦБС – Королево,Черна,Фанчиково, міська бібліотека.
     Проба скайп-трансляції заходу по всій області дала нам змогу побачити величезні можливості сучасних технологій .  Це стало можливим завдяки впровадженню програми «Бібліоміст», наявності нового комп’ютерного обладнання та комунікаційної  системи «Skype». Програма «Бібліоміст»  передбачає зміну стилю та методів роботи всієї бібліотеки. В нас була гарна  можливість протестувати багато наших знань, можливостей.          
              «Я надзвичайно радий, що ми з вами це зробили, це наш з вами успіх!» -сказав регіональний представник програми «Бібліоміст» в Закарпатській області п.Андрій Вишняк.
              Працівники бібліотек та наші користувачі вдячні працівникам обласної наукової бібліотеки, п.Вишняку Андрію та програмі «Бібліоміст», за надану можливість доєднатися до такого заходу. Будемо охоче працювати над покращенням свого  професіоналізму і створенням іміджу сучасної бібліотеки.

вівторок, 6 березня 2012 р.

Вітаємо!



красивые Анимированные открытки 8 марта бесплатно, без регистрации, без смс



Зі святом вас, любі жінки!
Дорогі колеги - матері, сестри, дружини, кохані!
Прийміть найщиріші вітання зі святом весни, ніжності і кохання 8 Березня!
Сьогодні важко назвати хоч одну сферу діяльності, де б не працювали жінки, адже неможливо уявити собі професію без чарівних посмішок, дбайливих рук і небайдужих жіночих сердець. Ваші дзвінкі голоси та лагідні очі реально змінюють наше буття на краще, наповнюють життя новим змістом. Доземний уклін вам за сумлінну працю, розуміння, сердечність, милосердя, якими сповнені ваші ніжні душі!
Хай множиться щастям ваше життя, кохайте і будьте коханими! Здоров’я вам, родинного затишку, добробуту, гарного настрою на довгі літа!