пʼятницю, 15 червня 2012 р.

                         14 червня  в Королівській бібліотеці - філії для дорослих пройшло чергове заняття  школи навчання пенсіонерів  « Компютерна академія для пенсіонерів». Тема заняття: «Форум просунутого пенсіонера»,  на якому   пенсіонери змогли  отримати навики спілкування на форумі. Серед основних питань, які цікавили відвідувачів     заняття це :  як правильно зареєструватися на форумі, як прийняти участь у форумі, як додати силку в повідомленні та багато інших.
 



     На зустрічах  завжди панує тепла товариська атмосфера.



                  Школа навчання об’єднала  справді небайдужих людей, які генерують нові ідеї та хочуть бути активними членами громади. Їхня діяльність не обмежується лише певним колом інтересів. Вони завжди відкриті для чогось нового і впевнено йдуть вперед.
               Двері школи навчання пенсіонерів  « Комп’ютерна академія для пенсіонерів»  відкриті для всіх бажаючих. Тож приходьте,  навчайтесь, спілкуйтесь, ,розкривайте свої здібності, діліться своїми знаннями.
            Ми чекаємо  на Вас кожний третій  четвер  місяця о 16:00.

пʼятницю, 8 червня 2012 р.

Урок історії " Від Путивля до Карпат"

12 ЧЕРВНЯ 1943 РОКУ РОЗПОЧАВСЯ КАРПАТСЬКИЙ РЕЙД ПАРТИЗАНСЬКИХ ЗАГОНІВ СИДОРА КОВПАКА . Саме цій події присвячено урок історії під назвою « Від Путивля до Карпат» у бібліотеці – філії для дорослих.


Відвідувачів  було ознайомлено з біограіфєю   двічі Героя Радянського Союзу Сидора Артемовича Ковпака – прославленого партизанського командира.Про героїчні діла Сумського партизанського з’єднання, про легендарний Карпатський рейд написана книга « Від Путивля до Карпат» , яка також була представлена увазі відвідувачів.
  Книга С.А. Ковпака « Від Путивля до Карпат» - своєрідний пам’ятник героям-партизанам, яскравий взірець для підростаючого покоління « з кого життя робити».У боях і походах ковпаківців, як і всіх партизанів, гартувалася незламна дружба народів. Рейди С. Ковпака зіграли велику роль в розгортанні партизанського руху проти німецько-фашистських окупантів.
Працівниками  бібліотеки було оформлено тематичну полку : «Партизанський генерал Сидір Ковпак».



Відвідувачі  Інтернет- центру мали змогу переглянути фільм про бойову путь Ковпака «Дума про Ковпака».


четвер, 7 червня 2012 р.

Інтернет - центр
               Шанувальникам футболу
                         «Євро 2012».
              Щоденно у червні, відповідно  до графіку роботи   відеопрезентації  подій чемпіонату, огляди найкращих періодичних видань про чемпіонат  Європи .
                 Запрошуємо  всіх бажаючих !

понеділок, 4 червня 2012 р.




  У неділю, 3 червня, відбулася презентація поштової листівки « Королевське Євангеліє 1401 року» та  виставка частини художніх репродукцій книги, здійснених кафедрою дизайну Закарпатського художнього інституту.
 Захід відбувся в актовому залі Королівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 за організації Виноградівської районної ради. Приїхала численна делегація високо посадовців, зокрема, голова Закарпатської обласної ради Іван Балога, депутати обласної ради Володимир Смоланка, Юдіта Петеї, Микола Вегеш, завідувач відділу Закарпатського краєзнавчого музею Йосип Кобаль тощо. Модератором офіційної частини виступив відомий королівчанин, поет і прозаїк Василь Густі.

Зустріч розпочали з перегляду фотослайдів про селище в рамках проекту «Виноградівщина – очима фотомитців».  Про цікаві сторінки історії Королівського Євангелія розповів Йосип Кобаль.

Одарка Долгош, завідувач кафедри дизайну Закарпатського художнього інституту, представила десятки репродукцій аркушів Королівського Євангелія. Оздоблення аркушів здійснювалося пташиними перами з використанням природніх фарб і матеріалів, якими користувалися тогочасні книгописці.



Саму поштову листівку «Королівське Євангеліє 1401 року» презентував її автор Володимир Ньорба. На листівці зображена сама книга, а також руїни замку Нєлаб, де писав Євангеліє Станіслав Граматик, та пам’ятний знак, встановлений минуло річ. Листівка вийшла накладом 1000 примірників.
А в академіка Академії мистецтв України, художника Анатолія Гайдамаки народилася ідея побудувати музей Королівського Євангелія. Ці  плани уже вилилися у комп’ютерний проект музею, який  також  було представлено учасникам заходу.



За словами Володимира Смоланки, хоч інтернетизація витісняє друковану продукцію, проте поштові листівки, які можна взяти в руку, подарувати друзям, матимуть особливу цінність.
На завершення виступив  хор «Голос душі», усім присутнім роздали поштові листівки.

суботу, 2 червня 2012 р.

Презентація листівки "Королевське Євангеліє 1401 року"



           З метою подальшої популяризації Євангелія, здійснення заходів щодо його збереження, Виноградівська районна рада організовує презентацію листівки «Королевське Євангеліє 1401 року».
                        Захід відбудеться  03.06.2012 р. в приміщенні Королівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 (селище Королево, вул.Тисова,4) початок 14.00.