середу, 20 лютого 2013 р.


ХВИЛЯМИ ІНФОРМАЦІЙНОГО ОКЕАНУ

19 лютого пройшло чергове заняття клубу за інтересами «Інтернет – це цік@во! Тема заняття: « Хвилями інформаційного океану» .







    Метою заходу було ознайомити користувачів з
інформаційними новинами,допомогти проникнути у світ нового та цікавого…
  Серед відвідувачів інтернет-центру  проведено анкетування, де  було дано відповіді на такі запитання:


1.    Як ви гадаєте, у майбутньому друкована книга залишиться, чи її замінить комп'ютер ? Ви надаєте перевагу…
2.    Чи можна бути сучасною людиною, якщо не знаєш комп'ютера?
3.    Чи можна бути сучасною людиною, якщо не читаєш книг?
4.    З якого джерела (книга чи комп'ютер) ви одержуєте основні знання та інформацію?

середу, 13 лютого 2013 р.

Открытки День всех влюбленных. Валентинки сердечки14 лютого, у День Св. Валентина, о 15:00 у Королівській селищній бібліотеці для дорослих   розпочнеться свято, де пануватиме романтична атмосфера та цікаві заходи.

           Для тих, хто ще не знайшов свою половинку, відбудеться конкурс «Сузір’я симпатій або швидке знайомство», де хлопці та дівчата зможуть познайомитись та поспілкуватись, знайти нових друзів та цікавих співрозмовників. . Початок вечора знайомств – о 16 :00.

          Акція-привітання до дня Св. Валентина  "Любов’ю дорожити вмійте"
Поздравления с днем святого Валентина. Валентинки сердечкиДень Святого Валентина – це Свято, яке з нетерпінням чекають усі закохані, свято, яке сповнює надією і романтикою серця всіх людей, а всі слова любові, подяки, підтримки та взаєморозуміння можна перенести на папір і подарувати людині у вигляді листівки-валентинки.

 Працівники відділів бібліотеки запрошують всіх бажаючих прийняти участь в Акції:
 1. Безкоштовний запис до бібліотеки в цей день.
2. Кожному новому читачу бібліотеки подарунок – повітряна кулька з «валентинкою».
3. Привітай бібліотеку «валентинкою».
4. Напиши листа коханій(ому), які потім адресати можуть забрати.
5. Кожному читачеві – «валентинку»-закладку «З любов’ю до бібліотеки».
6. Протягом 3-х днів буккросинг «Книги про кохання».
7.  Запрошуємо  всіх бажаючих подивитися романтичні фільми про кохання (протягом усього вечора).
 А також на вас чекає багато сюрпризів.
С Днем Святого Валентина открытка. Валентинки сердечки



пʼятницю, 1 лютого 2013 р.



Вчасно прочитана книга - величезна удача. Вона здатна змінити життя, як не змінить її кращий друг або наставник. П.А. Павленко

     
   Світ нової книги - цікавий, неймовірний, дивовижний.
  Бо саме нова книга має неповторний запах, 
приємна на дотик, таємнича за змістом... 
Раді повідомити, що нещодавно одержали нову  художню літературу. Більше  65 назв. Тут представлені і класичні твори, і багато сучасних авторів, література для молоді .
            З великим задоволенням представляємо книги, які нещодавно надійшли до нашого книжкового  фонду , а саме:


84 (4УКР) Ч – 42 Чемерис В. Л. Фортеця на Борисфені: іст. роман / В. Л. Чемерис; худож.-іл. С. В. Кривенченко. – Харьків: Фоліо, 2012. – 443 с. – (Історія України в романах).
Роман присвячено досить невеликому проміжку часу в українській історії, який став предтечею Великої Визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького.
Події починаються з літа 1635 року, коли запорожці на чолі з гетьманом Іваном Сулимою зруйнували Кодацьку фортецю на Дніпрі, і закінчується Кумейківською битвою, під час якої українці гідно боронили свою честь та землю від польської шляхти, і тільки зрада не дала їм можливості перемогти…


Наближення: Поетичні переклади й статті
До книги відомого українського поета, лауреата Шевченківської премії Івана Драча (нар. 1936 р.) увійшли літературно-критичні статті й кращі художні переклади з багатьох мов, створені протягом десятиріч. Багатогранний талант І. Драча дозволив йому майстерно передати поетичні особливості таких творців, як Данте Аліг'єрі і Федеріко Гарсіа Лорка, Пабло Неруда й Олександр Блок, Отар Чіладзе і Володимир Маяковський, роблячи їх близькими і зрозумілими сучасному читачеві. Видання розраховане на широке коло любителів красного письменства. ISBN: 978-966-03-4584-3

 

Роздобудько Ірен
Перейти темряву
...Якщо метелику, що потрапив до сачка, по черзі відривати крильця та лапки, він буде дуже кумедно повзти та звиватися. Таких метеликів та мурашок у його сачку повно. З відірваними крильцями вони намагаються злетіти і не розуміють, чому це не виходить. Знову і знову вони повзуть, а він просто дивиться на них. Він не кат — він дослідник, і він дуже хоче знати, що вони відчувають, ці комахи. І впевнена дитяча рука знову тягнеться до сачка... ...Цікаво, а як там воно з людьми?..
ISBN: 978-966-03-5181-3


Іван Котляревський
Знамениті українці
Фоліо 2010 р. 88 ст.
«Здобув три вінці: на полі битви, як добрий воїн; на шляху мирного громадянського життя, як дбайливий вихователь багатьох гідних синів вітчизни; на ниві літератури, як полум'яний любитель мови рідної йому, їм створеної...» — говорив про Івана Котляревського (1769—1838) його перший біограф С. Стеблін-Камінський. Безсмертна «Енеїда» й вічно юна «Наталка Полтавка» з часом не тьмяніють і не губляться, а зачаровують нових читачів. Ім'я їхнього автора, основоположника й першого класика нової української літератури, назавжди вписане в історію української і світової культури.
ISBN: 978-966-03-5066-3

Іван Виговський
Знамениті українці
Фоліо 2010 р. 120 ст. м 
Іван Виговський — один з керівників Національно-визвольної війни 1648—1658 рр., найближчий помічник Богдана Хмельницького у розбудові Української держави, переможець в битві при Конотопі. Ставши гетьманом у надзвичайно складний період, Виговський намагався за будь-яку ціну зберегти незалежність України, на яку почав зазіхати царський уряд, проте не зміг об'єднати різні верстви українського суспільства і втратив владу. Вже не маючи владних повноважень, він зробив останню спробу прислужитися своїй країні, але загинув на самому початку нового етапу свого життя.
ISBN: 978-966-03-5029-8



Іван Самойлович
Знамениті українці
Фоліо 2009 р. 123 ст. м
Гетьман Іван Самойлович – значна постать в історії України, людина, яка протягом п'ятнадцяти років була володарем Лівобережжя і зупинилася за крок од відновлення держави Богдана Хмельницького. Його доля добре ілюструє характерні тенденції української історії тієї доби, а особистість, що сполучає в собі позитивні і негативні риси, дозволяє побачити в ньому типовий портрет українського політика XVII століття.
ISBN: 978-966-03-4965-0




 Іван Мазепа
Знамениті українціФоліо 2009 р. 121 ст. м 
Ця людина — одна з тих знакових постатей української історії, життя та вчинки котрих і сьогодні викликають гарячі суперечки. Приятель Петра І — і борець за інтереси Української козацької держави; будівничий величних соборів — і «Юда», відлучений від церкви; майстер складних дипломатичних ігор — і людина, що поставила на карту все і програла найголовнішу гру свого життя; улюбленець жіноцта і чи не єдиний справді обдарований поет і музикант серед українських гетьманів... Читач цієї книги зможе створити свій власний варіант образу Мазепи — одного з найколорітніших, найцікавіших українців.
ISBN: 978-966-03-4856-1



Лузіна Лада

Київські відьми. Меч і хрест
Фоліо 2012 р. 431 ст. м Три молоді киянки прийняли від помираючої відьми Килини її дар. Як же вони зуміють розпорядитися ним? Адже вони такі різні: студентка історичного факультету Маша Ковальова, залізна бізнес-леді Катерина Дображанська і звільнена з нічного клубу співачка-зайди-голова Даша Чуб на прізвисько Землепотрясна. Всі події розгортаються в наші дні. Але, володіючи магічною силою, не важко потрапити в минуле і познайомиться з авторами «Трьох богатирів» і «Демона» — Віктором Васнецовим та Михайлом Врубелем. А також відвідати київську Лису Гору, де, за переказами, збиралися усі слов'янські відьми.ISBN: 978-966-03-6087-7




Підлуцький О.
25 портретів на тлі епохи: монографія / О. 
Підлуцький ; МОНМС України, НТУУ "Київ. політехн. ін-т". — К., 2011. — 462 с.: іл. — Бібліогр.: Бібліогр.: 138 назв — укp.
Подано інформацію про життєвий шлях і діяльність відомих політичних лідерів XX ст., які створили, відновили чи вивели з глибокої кризи свої національні держави, зокрема, Ю. Пілсудського, К. Маннергейма, Ф. Франко, М. Ганді, К. Аденауера, Я. Кадара, О. Косигіна, В. Брандта, М. Тетчер, Р. Рейгана, В. Гавела, Л. Валенси. Зазначено, що даних політиків об'єднують такі риси, як здатність поставити національні інтереси своєї країни вище за інтереси особисті чи групові, спроможність чітко сформулювати мету та послідовно просуватися до її досягнення.



Вам представлена  лише невеличка частинка книжок,які надійли до нас. Для повного ознайомлення, запрошуємо до нас усіх, хто любить читати.
До зустрічі у книжковому світі, любі друзі!
Гарного вам читання!