неділю, 24 листопада 2013 р.

День історичної пам'яті "Голодомор...Вогонь вічного спомину"



24 листопада виповнюється скорботна річниця національної трагедії українського народу – 80-річчя Голодомору 1932-1933р.р.
        На вшанування нетлінної пам'яті численних жертв Голодомору в інтернет-центрі нашої бібліотеки  для учнів шкіл, та  всіх не байдужих до цієї скорботної сторінки української історії  було відзначено День історичної пам’яті, який пройшов під назвою:
          «Голодомор…Вогонь вічного спомину».
              Під час якого відбулася  презентація книжкової виставки 
                          “Голодомор: погляд через 80 років”.
Вашій увазі представлено науково-документальні книги та архівні документи очевидців Голодомору як однієї з найтрагічніших сторінок в історії Української держави. Проведено бібліографічний огляд літератури «Голодомор мовою фактів»


середу, 20 листопада 2013 р.

Голод – трагічна сторінка людської пам'яті


  Шановні користувачі!
Вшановуючи пам’ять жертв голодомору українського народу
пропонуємо вашій увазі
віртуальну книжково-ілюстративну виставку:
Голод – трагічна сторінка людської пам'яті 
(до 80 – річчя Голодомору в Україні) 

пʼятницю, 15 листопада 2013 р.

Майбутнє варто планувати

       
  Як вам уже відомо наша бібліотека долучена до реалізації проекту « Майбутнє варто планувати». Для того, щоб молодь була більш поінформованою та могла зробити свідомий вибір щодо планування сім’ї Благодійний фонд «Центр громадських ініціатив» у тісній співпраці з Закарпатською обласною науковою бібліотекою ім. Ф. Потушняка, та з районними бібліотеками здійснює проект «Майбутнє варто планувати», що фінансується у рамках програми «Здоров’я жінок України».           
         Метою даного проекту є підвищення поінформованості жінок та пар репродуктивного віку щодо прийняття рішення стосовно планування сім’ї та репродуктивного здоров’я, використання сучасних та ефективних методів контрацепції як альтернативи не планованій вагітності та абортам шляхом проведення широкомасштабної інформаційної кампанії на території Закарпатської області. 
     Даний проект є унікальним у нашому регіоні, оскільки впроваджується вперше. Молоді люди на основі наданої інформації матимуть змогу приймати правильні і виважені рішення стосовно збереження репродуктивного здоров'я.       
             В рамках проекту Королівською селищною бібліотекою – філією для дорослих 14 листопада було проведено цикл заходів з питань репродуктивного здоров’я і планування сімї :
«На крилах любові»  ( відео лекторій  )



четвер, 7 листопада 2013 р.

В рамках програми клубу « Інтернет – це цік@во!» відбулося заняття  клубу « Українська книга на полиці та  в Інтернеті». Для присутніх  і всіх охочих підготовлена виставка нової  літератури та  огляд сайтів електронних бібліотек. Захід дозволив ознайомитися з великою кількістю друкованих та електронних українських книг, відкрив доступ до текстів творів класичної літератури, сучасної української прози і поезії, літописів та  іншими джерелам, ознайомитися з творчістю відомих письменників (Любко Дереш,Ірена Карпа, Сергій Жадан, Ірен Роздобутько та ін.), які мають стійкий імідж у світі сучасної прози та поезії.) В засіданні клубу взяла участь Токач В.І. – вчитель укр. мови та літ. Королівської ЗОШ  І-ІІІ ст. №1