пʼятницю, 16 січня 2015 р.

І знову свято йде до нас

Новорічно-різдвяні свята у  нашіій бібліотеці продовжилися і на початку нинішнього нового старого року,  приємним заходом стала різдвяна зустріч  «І знову свято йде до нас», що була проведена 15 січня.
          На зустрічі  були присутні вихованці Королівської ДШМ та їх викладачі .
Серед усіх  традиційних видів святкування різдвяних свят особливою красою відрізняються піснеспіви, без яких складно уявити справжнє Різдво. У колядках насамперед прославляється Син Божий, який народився у Вифлеємі понад 2000 років тому, і якому судилося звільнити людство від гріхів своїм жертовним шляхом. І досі людство пам’ятає про цю дивовижну подію, про яку сповістила зірка. Це саме за нею йшли троє волхвів, прагнучи принести дари Божому дитяті, якому не знайшлося місця у людських хатах, але в убогих яслях, серед невинних ягняток. «Пастушки з ягнятком перед тим дитятком на колінця припадають, Царя Бога вихваляють», - співається у найвідомішій українській колядці «Нова радість стала». Таким радісним настроєм і було сповнене свято у  бібліотеці, за що ми щиро вдячні нашим колядникам.


четвер, 15 січня 2015 р.

Світло різдвяної зірки

     Христос народився! Славімо його! Саме так зазвичай вітаються у день Різдва Христового - одного з найсвітліших Християнських свят, яке несе мир, любов, божу благодать.



 Нехай біда минає боком

 з Різдвом!  з Новим Роком!

 Хай у вас і у нас  все буде гаразд.


 9 січня відбувся вечір духовності під назвою " Світло різдвяної зірки".Дзвінко лунали колядки під час святкової постанови. До святкування Різдва Христового діти  готувалися особливо ретельно. Сценарій вистави , яскраві костюми,  та зал для виступу готували всім колективом . Як результат, на Різдво Христове було показано блискуче театральне дійство на тему Різдва Христовгого.  Вертепне дійство, яке тривало півгодини, пройшло на одному подиху.