пʼятницю, 27 лютого 2015 р.

ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

В річницю кривавих подій на майдані ми вшановуємо героїв, які  віддали своє життя за незалежну європейську державу. 

В пам'ять про загиблих Героїв Небесної Сотні вихованцями дитячого будинку "Зернятко" було запалено лампадки.


четвер, 19 лютого 2015 р.

    Перша приватна бібліотека в селищі Королево, що нараховує більше  1 тис. примірників книг, знаходиться в монастирі сестер св.Йосипа.
  Основа фонду, звичайно, катехична література для дорослих і дітей, а саме: "Катехизм християнської віри", "Моя книжка з релігії". Для майбутніх поколінь тут зібрано такі раритетні видання (молитовники) як "Священна історія Ветхого и  Нового завета для детей"; Будапешт,1894 р., " Церковное богослужение (литургика). Написав о. Еміліан Бокшай, Ужгород, 1925р. "Великий церковний Изборник", видання Юлія Фелделія в Ужгороді, в 1937 р. "Молитослов" видання 1876 р. у Львові. Цікаві видання у розділі  "Історія України", а в краєзнавчому відділі фонду є книги про історію релігії на Закарпатті,  історія життя священників - мучеників, і безцінне видання історії Церков Закарпаття.
     Багата бібліотека і на твори сучасних класиків. Є підписне видання творів українських письменників ХІХ - ХХ ст., зібрання творів Т.Шевченка, Л.Українки, П.Загребельного, О.Гончара, більше 300 примірників світової літератури.
     Чільне місце в фонді бібліотеки займає методична література для вихователів дитячого садочка "Назарет". Адже сестри - монахині с. Йософата і с. Лаврентія  є ще й вихователями в дитячому садочку. 
   Для дошкільнят тут на вибір дуже гарні казочки, є дитячі енциклопедії , журнали.
     Бібліотекою користуються студенти Василинка та Іванка, учні СШ№1, які проживають в Будинку сімейного типу в Королеві.