пʼятниця, 31 травня 2024 р.

«Дітям – радість, дітям – сонце, дітям – мир і доброта»

 

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

До Міжнародного дня захисту дітей 30 травня в Королівська публічна бібліотека з учнями 3-их класів Королівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів 2 проведено захід «Дітям – радість, дітям – сонце, дітям – мир і доброта».

На святі діти, читали вірші, в ігровій формі дізналися про свої права та обов'язки з великим задоволенням брали участь в руханках, конкурсах,іграх. Переможці отримали подяки. Також був проведений конкурс малюнку на асфальті "Мрії про Україну ". 

  

Дякуємо маленьким відвідувачам та її класним керівникам,які долучилися до нашого свята, та  за гарно проведений час в нашій бібліотеці. Бажаємо, щоб кожна дитина в нашій країні була щаслива, захищена й зростала під мирним небом України.

четвер, 23 травня 2024 р.

"Українці - нація Героїв" інформаційний плакат

 

  23 травня українці відзначають День Героїв – щорічне свято, запроваджене на честь усіх захисників нашої країни, які боролись та продовжують боротись за рідну землю протягом не одного століття. Українські Герої – це українці, які жили в різні епохи й присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність нашої держави.

   В цей день Королівська публічна  бібліотека підготувала інформаційний плакат «Українці – нація Героїв», інформуючи про видання     Королівська публічна бібліотека пропонує вашій увазі книжки, які ми отримали від Український інститут книги вони розкривають героїчні подвиги українських воїнів — борців за волю України.

Щира вдячність та шана українським Героям. Хай на нашій рідній землі, освяченій кров’ю Героїв, знову запанує мир і злагода. Слава Україні! Героям слава!


четвер, 16 травня 2024 р.

Вітаємо з Днем вишиванки!

 Шановні користувачі!

     Всесвітній день вишиванки ‒ свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції. Цей день об'єднує тих, хто думкою і серцем вболіває за свою Батьківщину, пишається її культурним надбанням.

   Вишиванка – це  символ нескореності, наша зброя, нерозривний зв’язок поколінь, одяг вільних та незалежних. Нехай сьогодні кожна вишиванка, одягнена з гордістю, стане символом єднання та стійкості українського народу.

   Бажаємо укріплення української ідентичності заради процвітання нашої країни! 

Шануймо, бережімо, захищаймо й носімо цей вишитий символ нашої самобутності та культури.                    З Днем вишиванки!


вівторок, 14 травня 2024 р.

"Обереги української родини" книжкова виставка

 

Вишиванка має багату історію, а також з нею пов'язано чимало українських традицій. Вишиванка - оберіг українського народу, символ здоров'я, краси та щасливої долі, одяг вільних людей, символ української сили та сучасна зброя.

З нагоди  свята в читальному залі Королівської публічної бібліотеки з  демонструється книжкова виставка «Обереги української родини».

Література, яка представлена на виставці, розповідає про давні традиції українського народу щодо створення родини, виховання дітей в любові до людей, природи, рідного краю, мови, пісні. Особлива увага приділена літературі, що присвячена оберегам української родини, завдячуючи яким народ зберіг свою родовідну пам’ять, історію, культуру. Виставка розкриває взаємовідносини в родині, допомагає правильно виховати підростаюче покоління в гармонії та родинному затишку.

Запрошуємо ознайомитись з матеріалами книжкової виставки!


вівторок, 7 травня 2024 р.

«Літературна Європа» книжкова інсталяція до День Європи

 

День Європи в Україні є важливим святом, що символізує європейські прагнення та підтримку європейських цінностей серед українців. Це свято відзначається у багатьох куточках країни і є особливим моментом для демонстрації єдності та культурного обміну між Україною та державами Європи.


Цьогоріч Королівська публічна бібліотека оформила унікальну книжкову інсталяцію, яка складається з книг видатних авторів  різних країн Європи. Кожна книга вибрана з метою представити культурне розмаїття та літературну глибину своєї країни, створюючи місток між минулим і сучасністю європейської думки.

Завдяки книжковій інсталяції «Літературна Європа» День Європи в Королівській публічній бібліотеці став потужним нагадуванням про значення культурного діалогу та обміну між народами. Це відмінна можливість для відвідувачів бібліотеки зануритися у багатство європейської культури через літературу, що сприяє більшій обізнаності та взаєморозумінню між українцями та їхніми європейськими сусідами.






Ця дата - чудова нагода висловити  вдячність Європейському Союзу за підтримку та допомогу для протистояння російській збройній агресії. Зараз ми на шляху до перемоги у боротьбі за незалежність, демократію та відновлення миру!

Запрошуємо переглянути книжкову інсталяцію "Літературна Європа".