пʼятниця, 21 червня 2024 р.

«День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні: Їхні життя, Їхня боротьба, Їхня пам'ять»


22 червня Україна схиляє голову в скорботі. Цей день слугує нагадуванням про жахливі події  Німецько-радянської війни  (в радянській та російській історіографії знана як «Велика Вітчизняна війна»), яка забрала життя мільйонів українців та залишила глибокий шрам на національній пам'яті.

   Війна 1939-1945 років стала одним з найкривавіших конфліктів в історії людства. Для України ж вона обернулася справжньою трагедією. Більше 20 мільйонів українців – кожен п'ятий житель країни – загинув у боях, від голоду, розстрілів, катувань та депортацій. Знищені були цілі міста й села, безліч культурних та історичних пам'яток.

 Сьогодні, в День скорботи, ми згадуємо не лише солдатів, які полягли на полі бою, але й мирних жителів, які стали жертвами жорстокості та терору. Ми схиляємо голову перед пам'яттю тих, хто ціною власного життя захищав свою Батьківщину, боровся за свободу й незалежність. Їхня мужність, стійкість та самопожертва надихають нас і слугують вічним нагадуванням про ціну миру.

  Цього року День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні набуває особливого значення. Війна, розв'язана росією проти України, знову несе смерть і руйнування на нашу землю. Ми знову змушені боронити свою свободу та незалежність, ціною життя наших кращих синів і доньок.

    Королівська публічна бібліотека не лише вшановує пам'ять жертв Другої світової війни, але й висловлює непохитну підтримку тим, хто сьогодні бореться за мирне майбутнє України та представляє до вашої уваги підбірку літератури, яка розкриває жахливі злочини минулого. Ми повинні берегти мир, цінувати життя кожної людини.

четвер, 6 червня 2024 р.

БібліоЛіто - 2024

 

Літо - це канікули з веселими іграми, забавами, пригодами та книжковими дивами. Книжкові стежини літа надзвичайно цікаві! У бібліотеці, як відомо канікул не має, тож Королівська публічна бібліотека оголошує нашу літню акцію «БібліоЛіто - 2024»відкритою! Бібліотека - це завжди неповторна атмосфера, нові цікаві книги і широке коло читачів та щирих вірних друзів.


Наші юні гості  весело та цікаво проводять час у бібліотеці, отримують насолоду від цікавих книг та корисних порад.

Приходьте до нас, читайте, пізнавайте світ, і хай ваше літо стане найкращим і найцікавішим .



Визначитись з улюбленими книгами вам допоможе книжкова виставка «Книжечка, літо і я», яка протягом літо буде оновлюватись новими цікавими книгами. 

 Чекаємо на вас у бібліотеці!


середа, 5 червня 2024 р.

"Чиста екологія - здорове життяʼʼ книжкова виставка

 

ВСЕ ЗАДУМАНО МУДРО В ПРИРОДІ

   5 червня Україна, як і весь світ відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкуються в більше ніж 100 країнах світу та   допомагає привернути увагу суспільства до проблем довкілля і є прекрасною нагодою зробити хоча б один крок до покращання стану навколишнього середовища.

  До Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища в бібліотеці для відвідувачів книгозбірні оформлено книжкову виставку:"Чиста екологія - здорове життяʼʼ.


    Запрошуємо ознайомитися з книгами екологічної тематики та закликаємо дбайливо ставитись до природи, особливо під час сезонного відпочинку.       Пам'ятайте, що від ваших дій може постраждати навколишнє середовище як у рідній місцевості, так і в країні в цілому!

 Будьте свідомими! Бережіть природу!


вівторок, 4 червня 2024 р.

книжкова рекомендація до Дня вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

 

Діти і війна...

Пам'ятаємо! Не пробачимо!

4 червня - День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

   Їх сотні українських янголят,

убитих, закатованих рашистами.

Ці діти нам живим дуже болять,

Вони на небі поряд із Пречистою…

    Ворог веде війну проти нашої держави варварськими методами, знищуючи націю та намагаючись викорінити ідентичність українців. Незаконно вивозить наших дітей на тимчасово окуповані території або в росію, щоденно калічить їх і вбиває. Після повномасштабного вторгнення кількість жертв серед дітей зростає і шокує. Не пробачимо ворогу жодної безневинної жертви і збережемо світлу пам’ять про кожного янголятка.

   Книга Мар’яни  Горянської «Нам не потрібна війна» розповідає дітям про цінності, що були, є і будуть основою людяності за будь-яких обставин. Саме вони зараз допомагають нам виживати, триматись одне одного та перемагати ворога.