вівторок, 8 травня 2018 р.

Літературна світлиця «Він в наших душах слово правди сіяв» до 100-річчя від дня народження Олеся Гончара

Коли цвітіння настає пора,
Коли весна смичком струмка заграє,
Тоді ми з днем народження вітаєм
Славетного Олеся Гончара.
Олесь Гончар – сумління України
Любов пречиста. Пісня і зоря,
По духу вірний правнук Кобзаря,
Великий син великої родини.
Він наш увесь. Він твій митець і мій.
Улюбленець вкраїнського народу.
Він – втілення думок його і мрій, 
Палкий поборник правди і свободи..   

     26 квітня в приміщенні бібліотеки було проведено літературну світлицю «Він в наших душах слово правди сіяв» до 100-річчя від дня народження Олеся Гончара та читання творів Гончара “Слово Олеся Гончара золотокриле надихає на творчість нас “, проведено урок укр. літератури "Війна у долі, творчості Олеся Гончара". До заходу було залучено учнів 10 класу Королівської ЗОШ №1, разом з вчителем укр. мови та літератури Токач В.І.


   




     Присутні познайомилися з творчим шляхом письменника, переглянули відеофільм з якого дізналися про його життєву стежину. Діти декламували вірші Олеся Гончара та вислови про нього.Учениця Вакарова Анастасія підготувала відео-інформацію про творчість письменника, а Повх Н. - декламувала свої вірші .
 



 

 
 На літературній світлиці бібліотекар  Решетар В.Ю. розповіла присутнім про відомі і маловідомі сторінки життя   письменника,представила учням  творчість Гончара, звернулися до початків, до батьківського порога, звідки вирушав у життєву шлях-дорогу майбутній письменник, розповіла про громадську діяльність, новелістику.






Цікавим доповненням до заходу став перегляд екранізації коротко-метражного фільму який знайомить нас з творчістю  Олеся Гончара,та буктрейлерів до творів письменника.








Для відвідувачів оформлено книжкову виставку «Творча спадщина О.Гончара», де бібліотекар запропонувала переглянути знамениті твори письменника-класика та розглянути фото  з письменником біля визначних місць України.

Бібліотекарем було підготовлені до заходу книжкові закладки 
«Відкрий для себе Гончара» 
та календар .

     Отже, читаймо Олеся Гончара – він жив і творив для нас, для України, для її майбутнього. Запрошуємо Вас до нашої бібліотеки!

Немає коментарів: