пʼятницю, 27 червня 2014 р.

Зміни до Конституції


Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України, прийнятого на засіданні Кабінету Міністрів України 17.04.2014 року «Про організацію проведення обговорення положень змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади»,  проводиться обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» з метою врахування думки жителів територіальних громад сіл, селищ  району. 
           
    Історія України - це шлях до Незалежності, шлях, на якому кожна подія - це крок до мрії.Проголошення 24-го серпня 1991 року Акта Незалежності України створило якісно нові умови для радикальних демократичних перетворень.Перед керівництвом України постало стратегічне завдання – відновлення державності, зміцнення її правових основ та прийняття нової Конституції.Постановою Верховної Ради створюється конституційна комісія під головуванням Президента Леоніда Кравчука та спікера парламенту Івана Плюща, до складу якої ввійшли учені-правознавці, судді, працівники правоохоронних органів, народні депутати. Результатом роботи комісії стало створення двох варіантів проекту Конституції, які були винесені на публічне обговорення. Однак жоден із них так і не був прийнятий.
                День прийняття Конституції України — 28 червня 1996 року — проголошено Державним святом.
      Згідно з Конституцією Україна стала президентсько-парламентською державою, її Основний закон було визнано Венеціанською комісією Ради Європи одним з найкращих на континенті.



четвер, 19 червня 2014 р.

Важлива інформація для Вас:


 Інформація щодо прав та обов'язків, соціального та правового захисту військовозобов'язаних, призваних на військову службу у зв'язку з мобілізацією, резервістів, а також військовослужбовців, прийнятих на військову службу в добровільному порядку (за контрактом) .
   Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України відповідно до статті 1 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" є конституційним обов'язком громадян України.
Військовий обов'язок включає, зокрема, прийняття на військову службу в добровільному порядку (за контрактом), призов на військову службу, проходження служби у військовому резерві. Права та обов'язки, соціальний та правовий захист військовозобов'язаних, призваних на військову службу у зв'язку з мобілізацією, та резервістів Обов'язки громадян щодо здійснення мобілізаційних заходів визначено Законом України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

четвер, 12 червня 2014 р.

Вуличне опитування .

        Працівники селищної бібліотеки-філії для дорослих провели  вуличне опитування серед мешканців селища. Кількість опитаних під час вуличного опитування становить 685 респондентів.                                                    

Бібліотекарі на вулицях селища поставили кілька простих питань :

  - чи знають вони, де знаходиться бібліотека ;                                                 

  - які послуги надає бібліотека;       

 -  чи потрібна бібліотека;