пʼятницю, 31 серпня 2018 р.


29 серпня в приміщенні Королівської селищної бібліотеки - філії для дорослих відбулось організаційне засідання МО вчителів-філологів Королівського округу. Тема засідання: формування компетентного читача; підвищення загальної освіченості молодого громадянина України. Саме тому місцем для зустрічі вчителів - філологів стала бібліотека.
На засіданні було зроблено аналіз роботи МО вчителів –філологів за минулий рік, обговорено план роботи на наступний рік, розглянуто інструктивно - методичні рекомендації щодо вивчення предметів гуманітарного циклу у 2018-2019н.р.
Голова МО , вчитель-методист Токач В.І., ознайомила присутніх із змістом роботи МО Королівського округу на новий навчальний рік, а саме:
- розвивати абстрактне мислення учнів:
- формувати вміння учнів грамотно і безпечно спілкуватися в мережі Інтернет;
- використовувати комунікативні стратегії для формування власних пропозицій,рішень і виявлення лідерських якостей





Бібліотекар Решетар В.Ю. надала коротку інформацію про зміст та склад фонду бібліотеки,ознайомила присутніх з новим надходженням української літератури та творами закарпатських письменників наявних у фонді бібліотеки.
            Аналізуючи роботу засідання МО, можна зробити такий висновок: обмін педагогічним досвідом між педагогами, надання практичних порад , вчителів - філологів стимулює учителів до подальшої творчості , змушує досягати нових звершень.
      Ознайомлення з фондом бібліотеки та новітнім надходженням літератури допомагає їм для подальшого складання календарного плану роботи, вивчення нових тем, створення власних презентацій для подачі матеріалу, дає змогу залучити учнів до створення проектів, презентацій. Це зацікавлює школярів,розвиває їхні творчі здібності, ініціативу, адже у процесі виконання завдання вони ознайомлюються з теоретичним матеріалом, опрацьовують рекомендовану літературу, добирають цікаві вправи, обмірковують, як усе оформити й подати. Таким чином вчителі досягають реалізації важливих навчальних цілей, зокрема, формують в учнів мотивацію до навчання, виховують культуру до читання впроваджуючи в практику сучасні освітні технології та інновації.

Немає коментарів: