четвер, 10 травня 2012 р.

      Щороку в травні ми відзначаємо День перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами. Можна по-різному ставиться до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших. Година пам’яті  присвячена  пам'яті жертв Другої світової війни - це лише маленька часточка великої данини пошани полеглим.






"Збережемо пам’ять про подвиг" - під такою назвою пройшла година пам’яті   у нашій бібліотеці .Цей захід присвячений  пам’яті тих, хто захистив нашу землю від фашистських загарбників, подарувавши нам майбутнє ціною свого життя. Мета заходу: виховувати почуття патріотизму, поваги до ветеранів;поважне відношення до історичної пам’яті свого народу;моральну культуру учнів, розвивати здатність відчувати, співпереживати, вміння слухати оточуючих.
Захід розпочався розповіддю зав. бібліотекою Гілвей Л.І.  про визначні події, про учасників війни. Учні продекламували вірші присвячені учасникам війни.

У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через чорнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги. Все менше їх залишається в життєвому строю. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани. їхні груди вкриті медалями, на скронях - сивина. Але вони пам'ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати. Всі наступні  покоління повинні зробити все , щоб зберегти пам'ять про подвиг і  сьогодні хочеться зібрати всі квіти землі і покласти їх до ніг ветеранів.
  Користувачам було представлено  книжкову виставку « Згадати, помовчами , помянути…» ,  біля якої  проведено бібліографічний  огляд літератури.


                   
 Також у інтернет- центрі бібліотеки  відбувся конкурс  комп’ютерного малюнка  « Подвигу жити у віках» , де користувачі  інтернет- центру мали змогу намалювати привітальну листівку, присвячену  Дню Перемоги .



 Переможцями конкурсу стали учні Королівської ЗОШ №1 Сірко Михайло  (10-А кл.) та Комар Крістіна (7-А кл.). Дякуємо за участь у конкурсі!
                                           

Немає коментарів: