понеділок, 20 листопада 2017 р.

 День бібліографії "Мистецтво бути читачем"

   Одним з найкращих засобів популяризації краєзнавчої літератури є проведенння різноманітних заходів. Саме таким заходом став День бібліографії, який відбувся 16 листопада в  інтернет-центрі нашої бібліотеки на тему "Мистецтво бути читачем".Участниками заходу стали старшокласники, учні десятого класу Королівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1. 

   Інтегрований урок української мови та літератури рідного краю " РМ. Бібліографія.Анотація" було проведено разом з вчителем української мови та літератури Токач В.І.





Мета уроку:
Навчити учнів правильному оформленню різних видів бібліографії, роботи з анотаціями до книг;
 розвивати уміння ефективно працювати з літературою;
виховувати естетичні смаки,любов і пошану до книг.



Учні переглянули презентацію "Бібліографія та анотація":  

       Бібліотекарем  Решетар В.Ю. була надана консультація "Що?Де?Коли?: пошуки інформації за допомогою бібліографічних посібників. 


    Щоб якісніше розкрити  усе багатство краєзнавчого фонду до уваги відвідувачів була представлена книжкова виставка  "Бібліотаймер: час читати"  та було проведено бібліографічний огляд  літератури творів писменників рідного краю, ознйомлено з краєзнавчими бібліографічними посібниками та покажчиками,  та буклетами які наявні у фонді бібліотеки. 

   

 Цікавинкою для всіх став перегляд буктрейлерів на книги О.Гавроша "Чорне вино любові", М.Дочинця"Вічник" та Вікторії Андрусів "Вагон13".

 Дуже приємно, що наша краєзнавча робота не є марною, що вона потрібна і затребувана читачами, не залишає їх байдужими і спонукає до вивчення рідного краю.

Немає коментарів: