середу, 20 грудня 2017 р.

Вечір духовності "Перша зіронька горить,Миколай до вас спішить".

            Грудень –щедрий на свята місяць. З особливою любов’ю та нетерпінням зустрічають діти та дорослі перше новорічне диво - День Святого Миколая Чудотворця. Історія цього свята має дуже давню, цікаву історію…Усе життя єпископа Миколая – нескінченна низка благодіянь і чудес, поданих стражденному людству: він допомагав усім християнам та в першу чергу тим, кого спіткало горе, на землі й на морі, виносячи з глибин морських на сушу тих, хто потопав, визволяючи з неволі полонених та доставляючи їх додому, рятуючи від меча і смерті людей. Він багатьох людей зцілив: сліпим повернув зір, кульгавим –нормальну ходу, німим – мову. Багатьох в убозтві й злиднях збагатив, голодним їжу подавав, кожному при будь-якій нужді був помічником і заступником, швидко з’являвся там, де був потрібний. І зараз він швидко приходить до тих, хто його кличе, допомагає і заступає від біди. Чудес його не злічити , як і неможливо їх докладно описати. Усе життя чудотворця було позначено любов’ю до ближнього. Так він ходить і донині, дарує добрим людям подарунки, злим – різочки, як нагадування про помилки.










Таку святкову історію почули дорослі та діти під час проведення цікавого та змістовного заходу вечора духовності "Перша зіронька горить, Миколай до Вас спішить", присвяченого святкуванню Дню Святого Миколая. З великим задоволенням діти відповідали на питання новорічної вікторини, декламували вірші.

Школярі зверталися до Миколая -Чудотворця як до заступника, і у своїх виступах просили його не тільки про порятунок і милість, але й про мирне життя і світле майбутнє для своєї країни - України.
Подих святкового настрою в очікуванні дива та виконання побажань охопив всіх без виключення, а особливо - дітлахів, які весь рік з нетерпінням чекали цього святкового свята і подарунків. Традиційно, всі маленькі гості отримали отримали солодощі.

Немає коментарів: