суботу, 1 травня 2021 р.

Арт-майстерня «Диво-писанка: 5 ідей для великоднього декору» від бібліотеки

      Уже зовсім скоро світле свято Великодня. Свято добра, віри надії та любові. Існує ряд традицій, яких слід дотримуватися в це свято. Наприклад, розмальовувати яйця, пекти паски і прикрашати оселю. Саморобне яйце може стати відмінним подарунком для рідних або друзів на Великдень, а також чудовою прикрасою до свята.
  Королівська публічна бібліотека  пропонує вам 5 простих ідей, які можна цікаво втілити самим і долучити до цього дітей.
    ИиІснує стільки різноманітних способів зробити пасхальні яйця неперевершеними. Для створення своєї писанки вам потрібно натхнення та гарний настрій.
    Великоднє яйце технікою «квілінг»
Матеріали: варені яйця (білі), клей ПВА, паперові кольорові смужки. Зараз багато майстрів перевіряють свої здібності в цій техніці. Це захоплююче заняття засноване на скручуванні смужок з паперу. Візьміть папір для квілінгу, або наріжте смужки 0,5 см шириною самостійно по довжині листа. Скрутіть маленькі кружечки, використовуйте для цього зубочистку. Наклейте елементи з паперу на варене яйце. Попередньо яйце можна пофарбувати у потрібний колір.

Великоднє яйце технікою «декупаж»
Матеріали: варені яйця (білі), крохмаль, вода, пензлик, серветки з дрібним малюнком, харчові барвники.
    Беремо серветки, знімаємо у них два нижніх шари і робимо заготовки мотивів – за допомогою ножиць вирізаємо потрібний візерунок або квіти (або інші малюнки, які ви вибрали) невеликого розміру. Розподіляємо мотиви на поверхні яйця. Робимо це за допомогою пензлика і води. Головне добре розгладити всі складочки.
  Робимо клейстер з крохмалю. Беремо 2 ч. л. крохмалю, 50 мл води і підігріваємо, поки не загусне. За консистенцією має нагадувати клей – не дуже густий і не дуже рідкий. Малюнки добре промазуємо клеєм і залишаємо сохнути.


Великоднє яйце з бісеру
   Перший спосіб створення великоднього яйця з бісеру - це обклеювання. Якщо ви ніколи не плели нічого з бісеру, то не біда. Адже якщо дуже хочеться, значить все вийде! Отже, крашанки з бісеру, для початківців цей спосіб буде відмінним початком в створенні таких шедеврів.
    Другий спосіб. У цьому способі створюється яйце також методом обклеювання, але тут ми будемо використовувати готову нитку, на яку попередньо нанизуємо бісер. Потім така нитка приклеюється на клей. Такий варіант також підійде як дітям, так і початківцям, майстрам.

Різнокольорові писанки
   Вам знадобиться: паперовий рушник, харчові барвники. Зварені та добре вимиті яйця обгорніть паперовим рушничком. Зверху капніть різних кольорів барвника, дайте повністю висохнути й розгорніть.


Великоднє яйце з використанням солодкої присипки
  Для цього можна використати присипку, яка залишилась від прикрашання паски. Покрийте яйце клеєм і обваляйте повністю або частково в присипці
.

Бажаємо Вам натхнення, сміливо втілюйте Ваші креативні ідеї!

Немає коментарів: