вівторок, 21 лютого 2023 р.

Літературній вітальні "Словограй"

 "Слово до слова- зложиться мова"
Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний День рідної мови.
Це свято не лише нагадує про культурне розмаїття і багатомовність світу, а й про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні.
Саме тому в цей день і відбулася чергова зустріч у літературній вітальні "Словограй", яка пройшла під назвою "Слово до слова- зложиться мова" на базі Королівська публічна бібліотека за спільної участі учнів 5 класу та вчителя української мови та літератури Любов Турані Королівський ЗЗСО N1. Відрадно,що учасницями цього заходу були і внутрішньо переміщені дівчата з Херсону, які на даний час проживають у нашому селищі.
Наша українська мова ‒ це золота скарбниця душі народної, з якої ми виростаємо, якою живемо й завдяки якій маємо величне право й високу гордість іменуватися народом України. Для філологів це не просто дата, а знакова подія, свято, що об‘єднує всіх, хто шанує рідне слово, усвідомлює його значущість як виразника єдності окремої спільноти. 
Красою нашої української мови захоплюється майже весь світ, наша солов’їна дратує ворогів нашого незламного народу, тож плекаймо її духовну силу й міць, зберігаючи власну культурну самобутність і невичерпне розмаїття українського слова! Любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич і могутню силу.
Збережіть її в усій чудовій красі для себе і наступних поколінь!
Спитай себе, дитино, хто ти є,
І в серці обізветься рідна мова;
І в голосі яснім ім’я твоє
Просяє, наче зірка світанкова.
Дмитро Павличко




Немає коментарів: