середу, 21 грудня 2011 р.

Скоро, скоро Новий рік!


   Новий Рік - одне з найсвітліших, яскравих, добрих свят, як для дорослих, так і для дітей. Яким має бути новорічне свято в дитячому садку або школі? Звичайно ж, веселим, повним несподіванок, сюрпризів, розіграшів, жартів.      Хочемо представити вашій увазі список літератури, де зібрані сценарії новорічних свят, ранків, театралізованих вистав, ігрові програми, які допоможуть педагогам, вихователям або батькам організувати для дітей різного віку незабутню зустріч Нового Року.

середу, 7 грудня 2011 р.

Святкування відкриття та освячення пам'ятника " Королівському Тетраєвангеліє"

     30 листопада у Королеві відбулося урочисте відкриття та освячення пам'ятника " Королівському  Тетраєвангеліє", яке входить у двадцятку найважливіших рукописів в Україні, написаних на папері. Як зазначив у своєму виступі на відкритті професор В.Німчук, це перший відомий пам'ятник Євангелія, встановлений у селищі.Така важлива подія не лише для Королева, а й для краю й України загалом  стала можлива завдяки ініціативі  місцевих патріотів, серед яких молодий мовознавець Василь Шаркань, письменник М. Чухран.Автором пам'ятника став архітектор Василь Черкун, а виготовили його з півторатонної гранітної брили.До спорудження пам'ятника  та благоустрою території навколо нього долучилися ціла плеяда місцевих майстрів, а також  підприємці, народний депутат С.Аржевітін, депутат районної ради Ф.Ісайович, інші спонсори та меценати.На святковому заході їх  відзначили у вітальних промовах та нагородили грамотами і подяками  голова рай. ради О.Любімов, голова райдержадміністрації Т.Граб, голова сел.ради П.Іваніга.

пʼятницю, 2 грудня 2011 р.

На підвіконні палахтить
Скорботи полум’я священне –
То свічка пам’яті горить
За всіх безвинно убієнних.


            Українська історія багата на великі й героїчні моменти,але досить в ній трагічних та болючих сторінок. Однією з найбільших  і найстрашніших трагедій українського народу стали три хвилі Голодоморів та найстрашнішими були 30-ті роки. 
1933 рік...Найчорніший час в історії України. В світі не зафіксовано голоду,потрібного тому,що тоді на долю однієї з найродючіших і найблагородніших країн.
 Як сталося,що без стихії,без засухи,без війни  на квітучій українській землі стільки людських життів були приречені на смертні тортури? Нині ми знаємо,що то було.
Українці  стали жертвами свідомого і чітко спланованого безбожним тоталітарним режимом сталінського геноциду проти українського народу. Вибита з голодуючого українського села сільгосппродукція відправлялася в різні регіони України. Саме в той час, коли люди в Україні голодували і вмирали голодною смертю, багато хліба вивозилося за кордон.
 Разом з організованим Голодомором тривало знищення історичної, культурної та духовної пам’яті українців.  Ця жахлива трагедія забрала мільйони життів таких працьовитих,мирних і цілком безневинних громадян України. За своїм вражаючим масштабом Голодомор перевищив навіть втрати нашого народу під час Другої світової війни.
Час все більше віддаляє нас від тих,жахливих подій,але пам'ять людська жива. І ми,не маємо права забути про цю трагедію!Вона повинна стати уроком як для українців,так і для всього людства.
Наш обов’язок щорічно  вшановувати пам'ять про всіх загиблих земляків,молитись за їхні душі та просити у Всемогутнього Господа,щоб у майбутньому ніде і ніколи не повторилося подібного злочину!

Прошу, у серці запаліть
Скорботи полум’я священне
Та скрізь століття пронесіть
Сльозу безвинно убієнних!