понеділок, 17 березня 2014 р.

Вшанування пам'яті героїв Карпатської України


                 Минає 75- весна, відколи Сойм проголосов у м.Хуст Карпатську Україну незалежною державою (15 березня 1939р.).



Сьогодні  жителі Королева зібралися біля пам'ятної дошки на мітинг - реквієм присвячений 75 -й річниці. До урочистостей були залучені : депутат Верховної ради України Сергій Чейпеш, селищний голова Іваніга П.П., директори Королівських  шкіл №1 та №2 Гримут В.І., Онучак О.І., вчителі  історії : В.І.Щурта І.В. Кльофа , представники громадкості місцевих організацій.
 " На захист своєї держави проти регулярної армії, як і колись під Крутами, першими стали Севлюшські патріоти-семинаристи. Більшість з них загинули в нерівному бою, інших закололи багнетами і скинули тіла у студені води Тиси... Серед них були і наші односельчани.." - говорить у своєму виступі вчитель- історик Щур В.І.
   Ювілей Карпатської України, ще раз нагадує нам про глибокі почуття відповідальності за долю отчої землі, тернисту і криваву дорогу нашого народу до створення своєї незалежної  держави.
        Тут, сьогодні гостро осмислюються слова:
                        Душу й тіло ми положим
                        За нашу свободу...
 Пам'ять тих, що загинули за незалежність нашого народу вшанували учні Королівської ЗОШ №2 поезіями наскрізь пройнятими тривогою і болем.
                В бібліотеці - філії для дорослих розгорнуто книжкову виставку
                                   "Карпатська Україна. Шлях до державності", 
де зібрані видання присв'ячені величним і трагічним подіям, що пов'язані з проголошенням Карпатської України.













Немає коментарів: