четвер, 13 вересня 2018 р.

Зустріч молоді з письменником М.Дочинцем.

     Урок-зустріч з письменником Мирославом Дочинцем пройшов   під назвою "Радісні відкриття з Мирославом Дочинцем".
       Усі присутні  із захопленням слухали автора,який розповідав про творчість,свої книги,про те як вони з'явилися, хто їх герої.Чимало цікавого письменник розповів про себе, свої погляди на життя.Та провідною була тема літератури,її місце у житті Дочинця: "Всі книги,які читаємо, поділяються на три категорії:книги,які читаєш і не віриш, друге- книги,які читаєш і віриш,і третє- книги, які читаєш і довіряєш".
   " У цьому світі важливий продукт,який є твій.Хай він буде смішний,але він буде новий, твій!",- звернувся  до учнів під час розмови письменник. Привертав  увагу, що майбутнє в їхніх руках, і саме від них залежить, яким воно буде:" Те, що ти шукаєш,знаходить тебе". Кожному автор приділив свій час, даючи відверті відповіді і щирі настанови. Бо найголовніша нагорода для нього – це його читачі, а найбільший дар від Бога – це талант.











«Якось один із моїх читачів сказав, що мої книги про те «як не бути бідним та дурним». Звучить кумедно, але насправді у цих словах зафіксована глибинна українська мудрість. 

Книги Мирослава Дочинця «органічні у всіх сенсах», адже виготовлені на екологічно чистому папері та сповнені гасел та сентенцій про природу. Це також підтверджується особливим зацікавленням його творчістю з боку японських перекладачів та читачів-буддистів.


     На завершення  квіти і теплі слова вдячності за творчість гостю подарувала вчитель - філолог Токач В.І.

       На згадку від письменника ми отримали для наших читачів  декілька примірників книжок з автографом автора.


        Зустріч пройшла цікаво, інформативно, а головне- хочеться сподіватись, що після зустрічі з М.Дочинцем учні відкрили для себе автора вартого довіри.

Немає коментарів: