вівторок, 16 жовтня 2018 р.

       День захисника України відзначається 14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, водночас з Днем українського козацтва. З 2015 року є державним святом, яке встановлене з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу.
     З метою формування національно-патріотичного виховання молоді та розуміння в учнів таких понять як «єдність» і « цілісність», «герой, «патріот» держави, громадські якості; почуття поваги до захисників Вітчизни, виховувати справжніх патріотів держави для старшокласників був проведений урок мужності: «Захисник Вітчизни – гордість народу, відвага, мужність, честь». 
     










Бібліотекарі підготували для учнів розповідь про історію свята, присутні ознайомилися з історією виникнення українського козацтва, їх звичаї, традиції  та легенду про українських вояків, які вважали Божу Матір своєю Заступницею. До уваги учнів було представлено цікаві  відеосюжети  «Історія українського козацтва», "Відродження. Сила.  Мужність" з яких дізналися про військову вправність не лише козаків, а й українських військових , котрі сьогодні боронять землю від нападників, та оформлено книжкову виставку: «Армія України:від історії до сьогодення».Матеріали виставки несуть в собі найцікавішу інформацію про історію України, українське козацтво минулих часів та козаків сьогодення: їхні прагнення , ідеї, почуття патріотизму.













Запрошуємо всіх бажаючих відвідати нашу бібліотеку та ознайомитись з літературою яка допоможе вам збагатити  свої знання та поринути у чудовий світ історії українського народу .

Немає коментарів: