понеділок, 21 січня 2019 р.

Коляда у бібліотеці.

         Різдво – це свято радості і єднання людських душ.Від хати до хати ідуть колядники, щоб привітати рідних і знайомих, побажати всіляких гараздів. Адже звичай гласить: чим більше колядників і щедрувальників завітають до помешкання, тим щасливішим буде рік прийдешній для його господарів.

13 січня за християнським календарем свято преподобної Меланії (Меланки) або як у народі кажуть – Старий Новий рік чи Щедрий вечір. Саме цього дня завершується цикл «святих вечорів» і щедрувальники за традицією в Щедрий вечір приходять в гості - щедрувати, тобто співати щедрівки та  колядки  і бажати один одному гарного року, доброго здоров’я та добробуту.


13 січня в Королівську селищну бібліотеку-філію для дорослих  завітали не звичайні гості, а надзвичайно веселі та гамірні щедрувальники, щоб за традицією привітати читачів та бібліотекарів , гучною колядою та щирими побажаннями.

      В цей день в стінах нашої бібліотеки  лунали щедрівки, різдвяні пісні, побажання, щоб у новому році всіх супроводжував успіх, любов і міцне здоров'я, а інше - обов'язково додасться!




Сподіваємося, що усі щедрі і щирі побажання, які так часто звучали у ці святкові дні з вуст колядників і щедрувальників, здійсняться!

Немає коментарів: