середу, 6 лютого 2019 р.

                  В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День соборності України.

       З метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня соборності України в Королівській бібліотеці –філії   разом з учнями 9-х класів  Королівської ЗОШ №2 та вчителем Гідус Г.Ю,  працівники бібліотеки організували і провели годину спілкування «Соборність України - ідея єдності»





      Школярі із зацікавленістю слухали історію виникнення свята, жваво розмірковували про поняття соборності України.   Присутні дізналися про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. Відвідувачам заходу був запропонований відеофільм «День соборності України».   Під час заходу були використані відео-ролики: «Моя країна – Україна», «День Соборності – новини», пісні «Не стидайся, то твоя земля», «Активісти про соборність», «Дай нам, Боже».
         З 19 січня в бібліотеці   до Дня Соборності України презентовано  тематичну  книжкову виставку-міркування для всіх категорій користувачів  «Соборна Україна - єдина і неділима» , на якій представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до соборності. Матеріали, представлені на виставці, акцентують увагу на історичних фактах, що передували злуки, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918 початку 1919 року охопив майже всю Україну. За допомогою літератури, яка представлена на виставці, працівники бібліотеки хотіли поглибити знання молоді про історію виникнення свята Соборності України, виховати патріотичні почуття, викликати інтерес до вивчення історії України.


  
      Україна... Її майбутнє в руках молоді. Від нас залежить, якою буде наша держава! А держава, як і родина, має бути дружною, сильною, здоровою, щасливою.

Немає коментарів: