четвер, 23 травня 2019 р.

Мовознавчий колаж "Світлиця слова у безмежжі часу"

       Сьогодні, 23 травня, напередодні Дня філолога, у нашу бібліотеку  завітали учні 8-А класу Королівської ЗОШ І-ІІІ ступенів   №1 ( вчитель Токач В.І.)
.
   



 




 

Знайомство з бібліотекою- філією для дорослих пройшло під назвою мовознавчий колаж: "Світлиця слова у безмежжі часу"

 "Саме сьогодні учні одинадцятикласники нашої школи та тисячі інших випускників шкіл України складають ЗНО з української мови та літератури",- розпочала свій виступ  вчитель Токач В.І. З метою привернення уваги до величі і краси рідної мови та літератури, культури  і  словесності урок  української мови проведено саме у бібліотеці.
          Зав. бібліотекою Решетар В.Ю., ознайомила присутніх з роботою та наявним фондом бібліотеки, довідковим апаратом, а саме словниками та довідниками з української мови та літератури .
      Головна мета ознайомлення: вчити користуватися словниками, допомогти учням проникнути у світ нового, цікавого, виховувати бажання поповнювати словниковий запас, читаючи словники.

 






Учні: Коста Юліанна, Шевчук Тетяна , Батин Ніколетта, Горомовчук Богдана   підготували виступи "Історія мовознавства в особах" (про видатних мовознавців вітчизняної науки та їхні праці)

 


   Захід супроводжувався віртуальною екскурсією- знайомством з найбільшою Національною   бібліотекою   України ім. Вернадського. Довадалися про архітектуру та  історію створення головної книгозбірні. Окрім того учні завітали до читальних залів, а також до інших спеціалізованих відділів, де дізналися про основні напрями їх діяльності та особливості формування й збереження різних видів документів.


   


Присутні  озвучували багато питань, приймали активну участь, та отримали багато цікавої інформації.




Немає коментарів: