пʼятницю, 26 квітня 2019 р.

Хай не повториться більше ніколи лихо людської біди

            26 квітня 1986 року сталась страшна катастрофа в історії людства - вибух реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Долі багатьох людей різних професій - цивільних і військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської катастрофи, змінилися назавжди. І через 33 роки це день змушує задуматися про можливі наслідки діяльності людини.





       Цій темі був присвячений  урок-реквієм, який пройшов в  нашій бібліотеці-філії під  назвою  "Хай не повториться більше ніколи лихо людської біди", де учні ознайомилися з трагічними подіями квітня 1986 року, вшанували пам'ять героїв. Захід супроводжувався відео-екскурсом «Стежками Чорнобильського лиха», завдяки якому присутні могли побачити наслідки трагедії одразу після вибуху та багато років потому.Учні вислухали розповідь  бібліотекаря  Гілвей Л.І. про Чорнобиль, переглянули відеофільм «Чорнобильська катастрофа»,
взяли участь в обговоренні переглянутого, усвідомили масштаби чорнобильської трагедії.Всі присутні згадали поіменно учасників ліквідації аварії , які знаходились в зоні самого «пекла», вшанували хвилиною мовчання усіх тих, хто вже увійшов у вічність.
        Зав. бібліотекою Решетар В.Ю, познайомила присутніх з книжковою виставкою –застереженням «Живий плач мертвої зони», на якій розміщені документальні і художні твори, що висвітлюють важливі питання стосунків людини з мирним атомом і жахливі наслідки аварії, фотографії тих, хто ціною власного життя врятував світ, статті з періодичних видань про соціальний захист постраждалих в аварії.    

         Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий.

Немає коментарів: