вівторок, 3 грудня 2019 р.

ДОБРОТА І МИЛОСЕРДЯ В ЖИТТІ

        3 грудня громадськість відзначає Міжнародний день інвалідів.Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами. У Королівській селищній бібліотеці-філії  також  було проведено зустріч у родинному колі класу "Доброта і милосердя в житті", присвячений цій події ,  який був  спрямований  на те, щоб донести до учнів  про справжнє рівноправ'я всіх людей, незважаючи на їхні фізичні чи інші обмеження. В заході взяли участь учні 8 -А класу Королівської ЗОШ №1разом з класним керівником  Токач В.І., асистентом учителя інклюзивної освіти Чорба М.О. та мамою Адріана,  учня  класу з особливими потребами,  Тетяною  Рацин.

   « Знаємо, що люди з особливими потребами дуже тонко, чутливо сприймають світ і все, що в ньому діється. Так як вчителі, професори, книжки вчать нас різних знань, так особливі люди навчають нас любові, бути щирими, добрими, гуманними. Умій відчувати поряд із собою людину, умій розуміти її душу, бачити в її очах складний духовний світ, радість, горе, біду, нещастя… Умій співпереживати і співчувати» -  з такими словами звернулася  до учнів Віра Іванівна.




   







 Протягом заходу, асистент вчителя Чорба М.О., розповідала учням  про те, що доброта і милосердя — два крила на яких тримається людство, це милість людського серця, розуміння, м’якість, співчуття, ніжність. Це не слабкість, а сила, тому що доброта та милосердя властиві людям, які здатні прийти на допомогу. Головним акцентом заходу було те, що ми не повинні забувати про цих людей, які потребують допомоги.



   





       Декламуючи  свої власні вірші  про щастя, доброту, мама Тетяна,  захопила всіх присутніх оптимізмом, життєрадісністю й життєлюбством, вірою в добро та людей. Ні про які обмежені можливості чи особливі потреби не йшлося. Навпаки, лейтмотивом поетичної творчості Тетяни  є добро, любов, гуманність, милосердя.






Для відвідувачів заходу було підготовлено та представлено зав. бібліотекою Решетар В.Ю. презентацію "Добро починається з тебе", проведено перегляди літератури «З вірою в любов і в милосердя», переглянуто відеоролики "Притча про добро","Роби добро - і воно до тебе повернеться" та "Людина починається з добра".












           І, насамкінець, хочеться щоби щодня в серці кожного з нас було відчуття необхідності проявляти турботу й гуманне відношення до людей, які найбільш незахищені в нашому суспільстві.

                Всім нам нелегко у сьогоднішній скрутний час, але пам’ятаймо, що поруч є люди,яким набагато гірше за нас. І ми можемо покращити їхнє життя своїм  небайдужим ставленням, усмішками і теплим поглядом. Про це необхідно говорити не тільки в Міжнародний День інвалідів, місце для доброго вчинку завжди знайдеться в житті. І щоб жилося усім нам добре, у мирі і злагоді, необхідно щохвилини, щоденно творити добро.Бо добро має здатність бути щедрим та не потребує нагороди. Хто щедро робить добро, у відповідь отримує ще більше.

             Завжди пам’ятаймо, що і зараз, і у майбутньому щоб бути людьми з красивою доброю душею, в якій немає місця підлості і заздрощам, лицемірству і злості, живіть так, щоб людям було добре поряд з вами. Даруйте добро - і воно повернеться до вас сторицею!

                              
 «Добро починається з тебе»!

Немає коментарів: