середу, 5 лютого 2020 р.

  Запуск національної онлайн-платформи з цифрової грамотності – це історична подія, яка стала початком цифрового прориву України, а також важливим кроком до подолання цифрової нерівності. Необхідні цифрові навички мають бути доступні всім.
     Наша бібліотека також  долучилася до національної кампанії з цифрової грамотності.Проект передбачає усунення ланки «людина – людина» при наданні електронних послуг. В ідеалі «Держава у смартфоні» – це можливість отримати будь-яку державну послугу, просто взявши свій смартфон.

   Запрошуємо всіх бажаючих  безкоштовно пройти перші три освітні курси :
  •  базовий із цифрової грамотності (навчить впевнено користуватися  смартфоном і планшетом)
  • для вчителів (навчить застосовувати онлайн -інструменти, щоб навчальний процес став більш захопливим і ефективним)
  • для батьків "Безпека дітей в інтернеті" (дізнайтесь, як уберегти  дітей онлайн від шкідливих матеріалів, кібербулінгу, суїцидальних Інтерент - спілок,сексуального насильства)

      Кожен відвідувач бібліотеки має можливість пройти навчання на національній онлайн-платформі з цифрової грамотності, яка доступна в мережі Інтернет за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/. Освітні серіали можна переглядати індивідуально, але краще робити це у групах в бібліотеці! Під час спільного перегляду кожну з серій, за потреби, можна переглядати знову і знову, обговорювати, уточнювати та навіть спробувати виконати практичні вправи.

           Запрошуємо всіх бажаючих до знайомства з державними послугами, які можна отримати онлайн, заощадивши час, гроші та гарний настрій. Бібліотека надасть можливість підвищити свої знання та отримати практичні навички з користування електронними послугами.

                     

                      Соціальні онлайн-послуги, які надає
        Королівська селищна бібліотека -філія для дорослих.

  Уявімо, що ви закінчили школу кілька років тому, але, з певних причин, лише цього року вирішили розпочати навчання в університеті. Насамперед вам слід скласти ЗНО. Але як це зробити? Де? За яких умов? Саме в цю мить вам допоможе бібліотека: в будь-якій з них вам, за допомогою офіційних онлайн-ресурсів знайдуть графік проведення ЗНО, умови участі та найближчі доступні пункти зовнішнього незалежного оцінювання.

            Або ж припустимо, що ви людина старшого віку, але маєте потребу вирушити до родичів в протилежний бік країни. Ось тільки в залізничних касах такі черги! Кажуть, що квиток можна оформити онлайн, але ж де і як це зробити? Так, тут теж на допомогу прийде бібліотека.

          Гадаєте, це все?! Звичайно ж, ні! Наші бібліотеки залюбки допоможуть вам придбати товари через інтернет за допомогою провідних і (перевірених!) онлайн-каталогів та маркетплейсів.

           Послуги з працевлаштування? Це ми теж можемо! Пошук оголошень про вакансії, консультації з грамотного складання резюме та розміщення їх на відповідних порталах...

         Запис до електронної черги до лікарні? Подання даних комунальних платежів через Viber? — Все це можна зробити у нашій бібліотеці .

             Словом, сучасна бібліотека надає безліч соціальних послуг! Сьогодні ми розповіли лише про частину з них, а якщо ви бажаєте дізнатися які ще можливості отримує користувач нашої системи — залишайтеся з нами та стежте за оновленнями та обов'язково звертайтеся до нас!

Немає коментарів: