вівторок, 26 травня 2020 р.

Продовжуємо знайомство з унікальними книгами Мирослава Дочинця від бібліотеки - філії смт.Королево

 Ім’я Мирослава Дочинця широко відоме багатьом читачам – закарпатський сучасний письменник, видавець, філософ, журналіст, володар Шевченківської премії за роман «Криничар».


Його першою книгою, яка з’явилася у фонді нашої бібліотеки і викликала абсолютний захват у читачів, була книга «Многії літа. Благії літа». Цей унікальний твір витримав вже 12 перевидань і вперше познайомив читачів зі 104-річним закарпатським мудрецем Андрієм Вороном – народним філософом, гомеопатом, унікальною людиною, що поділилася з усіма формулою здорового життя й здорового духу, щастя й життєвої мудрості. Не одній людині стали у нагоді мудрі поради Андрія Ворона. Книгою зачитувалися, нею керувалися у життєвих кроках і з вдячністю спостерігали їх істинність.

Нещодавно у нашому бібліотечному фонді з’явилася нова книга про Андрія Ворона «Світован.Штудії під небесним шатром»,зі сторінок якої до читача знову звертається український Сократ – як його називають.
      Яке величезне читацьке задоволення чекає на вас, друзі! Ви помандруєте у гори і дізнаєтесь багато істин, які дозволять вам не втратити себе у пошуках сенсу життя і розуміння всього,
що відбувається навкруги. Книга сповнена такого світла і добра, такої мудрості і любові, що здається, ніби душа народжується заново. І мудрість книги проста як, наприклад, 
одна з думок Андрія Ворона: 
«…Усе найкраще приходить несподівано. Втім, усе найгірше –також. Якби ми годні наперед розподілити в рівних частках  свої щастя і нещастя! Наш Учитель, аби пом'якшити вразливість нашого нерозумного тривку, заповідав: кожному дневі – своя злоба. Себто застерігав, що не варт бідувати бідою, яка ще не прийшла. Чи вже  проминула. На один день достатньо й однієї злоби-жури. І переживання, гнів до заходу сонця мають вивітритися із твого  серця». 
Літературні критики говорять про «Світован» так:
«Книга, що напуває енергією. Ця книга для тих, хто збився зі шляху, хто перебуває в пошуках себе, хто втомився від шуму та метушні робочих буднів та шукає ресурсів, щоб відновитися». Саме зараз, як ніколи так потрібен мудрий досвід  Андрія Ворона.

      У бібліотеці, крім тих книг Мирослава Дочинця, про які ми згадали, на вас також чекають «Вічник. Сповідь на перевалі духу», «Мафтей. Книга написана сухим пером» та «Синій зошит. Аркуші днів світящих», "Якщо послухати мудреців..."

     Це не менш цікаві і такі ж сонячні і мудрі книги.
  

Немає коментарів: