четвер, 19 листопада 2020 р.

       Як перетворити карантин у корисне дозвілля? Важливо розумно використовувати свої вільні години і навчити цьому дітей. Проводячи дозвілля разом, батьки і діти краще пізнають один одного, знаходять оптимальні шляхи взаєморозуміння - а все це робить родину повноцінною у високому розумінні цього слова.
   Варіантів провести корисно та цікаво дозвілля – безліч. Бібліотека для дорослих пропонує деякі ідеї для сумісної творчості.
Сіромаха К. «Сережки з полімерної глини»
     Ексклюзивні вироби: сережки у формі цукерок, перчиків, ведмедиків, пончиків, квіток, гарбузів тощо. Виконати будь-яку уподобану модель вам допоможуть наведені у книзі кольорові фотографії і поетапні інструкції з виготовлення виробів. Завдяки цим описам ви без проблем опануєте техніку ліплення з полімерної глини.

        Елла Литвинець. "Голки, нитки, намистинки" (науково-популярна книжка для дітей: посібник з рукоділля з картинками та описами)
     Науково-популярна книжка української майстрині Елли Литвинець "Голки, нитки, намистинки" створена для юних рукодільниць, які цікавляться народним мистецтвом і хочуть спробувати свої сили у ньому. Вона містить велику кількість візерунків для вишивання, якими можна оздобити одяг та предмети домашнього вжитку, знайомить з цікавим видом народного мистецтва — нанизуванням.


Українські обереги своїми руками

      Наші пращури-слов'яни здавна виготовляли обереги, бо добре знали про їхню дивовижну магічну силу. Нерідко за обереги правили символічні тварини, такі як їжак, зозуля, ведмідь, а також рослини на кшталт звіробою та папороті. Із плином часу нічого не змінилося — ми, як і раніше, шукаємо захисту в надприродних сил, хіба що форма оберегів зазнала певних змін. Які обереги сьогодні є незамінними в побуті сучаного українця? Як зробити власноруч оберіг для себе та близьких? Чи справді вишиванка є не просто елементом одягу, але й сильним засобом захисту від негативного впливу? Відповіді ви знайдете на сторінках цієї книжки, що стане вашим власним оберегом на шляху до щастя, гармонії й родинного затишку.
Моргунова К. «Архитектурное оригами и вытынанка»
     Книга про мистецтво виготовлення об’ємних моделей та сюжетних композицій. Казкові замки, церкви, об’ємні фігурки тварин та птахів, а також неймовірної краси різьблені листівки – все це можна зробити із звичайної бумаги та картона!
     Пропонуємо переглянути відеопрезентацію для занять з розвитку творчих здібностей за наступним посиланням: http://surl.li/gzie

 

Немає коментарів: