вівторок, 12 квітня 2022 р.

"Великий мислитель українського народу" 300 річчя від дня народження Г. Сковороди


    На протязі року, святкуючи 300-річчя від дня народження великого народного мислителя  Г.Сковороди, бібліотеки громади проводитимуть культурно-мистецькі  заходи до дня народження філософа, щоб дати можливість українцям повною мірою відчути глибину та важливість постаті Сковороди.

   Королівська публічна бібліотека   проводить  Сковородинські читання, які супроводжуються книжковою виставкою, з метою популяризації його спадщини «Григорій Сковорода – митець великого таланту».
    На сторінках видань, які представлені на виставці користувачі мають змогу  знайомитись з біографією письменника, його творчістю – вірші, байки, притчі. Виставка супроводжується портретом письменника. Головною метою виставки є: ознайомити відвідувачів з життєвим шляхом Г. Сковороди, з поетичною та байкарською спадщиною, його філософськими поглядами, виховувати  любов до рідного слова.
  Г.С. Сковорода залишив нащадкам феноменальну духовно-педагогічну спадщину. Він скрізь і повсякчас лишаться істинним педагогом – моральним учителем всіх поколінь українського народу.

   Завдання бібліотек  донести багатогранність образу Григорія Сковороди, відійти від його стереотипного сприйняття як лише «філософа з торбиною» та залучити українців до нового осмислення його спадку. Ми хочемо, аби українці пишалися, що саме Україна є домівкою одного з найвпливовіших філософів Східної Європи».

Немає коментарів: