неділя, 15 січня 2023 р.

"Любіть Україну, як сонце любіть" : заповіт Володимира Сосюри .

 До 125 - річчя від дня народження письменника

Володимир Сосюра (1898-1965) — український письменник, поет-лірик, автор понад 40 збірок поезій, широких епічних віршованих полотен (поем), роману «Третя Рота», козак Армії УНР. Належав до низки літературних організацій того періоду — «Плуг», «Гарт», «ВАПЛІТЕ» та ін.

Справжній патріот України, В. Сосюра зазнав у своєму житті багато горя. Його цькували і замовчували, піддавали моральним тортурам і переслідували. Він мучився, страждав, помилявся і знову виходив на вірний шлях. І завжди на цьому страдницькому шляху поетові незгасною зіркою світила його прекрасна вишнева Україна.

Заклик поета любити Україну - це не націоналістичні тенденції, у яких тоді звинувачували Володимира Сосюру, а вияв його глибокого патріотизму. Особливо цей вірш актуальний сьогодні, в часи, коли проти України ведеться загарбницька війна росії.

 Багатогранна творча спадщина Волордимира Сосюри дозволяє розглянути його особистість як таку, що любить свою Батьківщину і свій народ. Пропонуємо переглянути твори митця , які є у фонді  Королівської публічної бібліотеки.

Немає коментарів: