четвер, 9 березня 2023 р.

МИ ЧУЄМО ТЕБЕ, ТАРАСЕ, КРІЗЬ СТОЛІТТЯ…

    Сьогодні минає 209 річниця від дня народження славного поета українського народу – Тараса Шевченка. Постать і творча спадщина митця і сьогодні захоплює українців. З цієї нагоди працівники Королівська публічна бібліотека організували
інформаційний захід «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття…».
До вшанування 209-ї річниці від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка долучаються і здобувачі освіти 7-Б класу Королівського ЗЗСО№2 вчитель української мови та літератури Короді М.Ю .
         Ця літературна композиція про життєвий і творчий шлях геніального митця, цікаві факти його біографії, відео презентація «Єднаймося словом Шевченка». Читалися геніальні вірші поета – молодь заново відкривала знайомі рядки, пізнавала та переосмислювала безсмертні твори Кобзаря і переконалася, що Шевченко модерний і сучасний.
       Його пророче слово лунає сьогодні – воїни на передовій захищають Україну від навали ворогів зі Шевченковими словами на вустах: «Борітеся – поборете!»; Присутні переглянули фільм «Невідомий Шевченко» та почули голос Тараса відтворений фахівцями за допомогою сучасних технологій.
Розв'язували кросворд "Пізнаємо Кобзаря, за допомогою проведеної літературнї гри "Тарасовими стежками" перевірили знання семикласників про біографію Кобзаря. Знайшли відповіді на питання, розгадали плутанку відтворивши вірш, склали літературне доміно та пригадали події та дати.
Бібліотечні працівники познайомили присутніх з різноманітними виданнями творів Тараса Шевченка , які знаходяться в фонді КоролівськоїПБ.
До уваги відвідувачів організовано книжкову виставку «Тарас Григорович Шевченко геній української поезії », що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України.

Немає коментарів: