пʼятницю, 2 листопада 2018 р.


 Сьогодні  в приміщенні Королівської селищної бібліотеки-філії для дорослих  в рамках  засідання МО вчителів -філологів Королівського округу було проведено круглий стіл  під назвою "Проблеми екології природи і "душі людської" у творчості  українських та закарпатських  письменників".Темою сьогоднішньої зустрічі стали екологічне виховання учнів засобами мови та літератури, екологічна грамотність і здорове життя. 

 Екологічні проблеми входять до переліку найактуальніших і визначають рівень добробуту
  як всієї світової цивілізації, так і кожної країни зокрема.Екологічне виховання сьогодні повною мірою здійснюють не лише освітні заклади, а й бібліотеки, де є все необхідне для екологічного виховання і освіти. Сформовані фонди книг і періодичних видань, інформаційні бази даних та багатий творчий потенціал.

Відкрила засідання круглого столу голова МО, вчитель-методист Токач В.І., яка зазначила, що  девізом нашої зустрічі стануть слова І.Носаля, відомого дослідника природи:
Ми всі вийшли з природи,
 Природа - в нас самих, 
які сьогодні особливо  актуальні.Використовуючи художню літературу, факти нашої дійсності,виступи на екологічну тематику у пресі, по радіо і телебаченню, та застосовуючи їх на своїх уроках вчитель - словесник має змогу переконати старшокласників вдумчиво ставитися до найгостріших екологічних  проблем сучасного світу, виховувати в учнів любов до природи.
  Своїм практичним досвідом та креативними ідеями  поділилися й інші учасники засідання, а саме: Токач І.М (Новоселицька ЗОШ І-ІІІ ст.), Чутора М. П.(Хижанський НВК),Жолдош М.В.(Чернянська ЗОШ І-ІІІ ст.),Коста Ю.І.(Королівська ЗОШ І-ІІІ ст.№1).Івегеш В.М. (Королівська ЗОШ І-ІІІст.№2).


  Наприкінці зустрічі учасники круглого
столу заслухали тематичний бібліографічний огляд,  підготовлений зав.   бібліотекою-філією РешетарВ.Ю.,та переглянули  буктрейлери на твори українських та закарпатських письменників на екологічну тематику.
Особливо зацікавила присутніх така форма  проведення.як урок екологічного спрямування,показаного на прикладі презентації
уроку екологічного спрямування за темою:
 О.П.Довженко. “ Зачарована Десна”. Видатний український кінорежисер і письменник.Великий і чарівний світ дитинства в
 “ Зачарованій Десні " 
Засідання бібліотечного круглого столу відбулося у дружній та творчій атмосфері.


Немає коментарів: