пʼятницю, 9 листопада 2018 р.

Година єдності " До рідного слова торкаюсь душею"


    До Дня української писемності та мови для учнів 10-А класу Королівської ЗОШ   І-ІІІ ст.№2( учитель укр. мови та літ. Короді М.Ю.) в бібліотеці  була проведена година єдності 
   "До рідного слова
                 торкаюсь душею".
  Головна мета заходу - ознайомити учнів з історією України, виховувати почуття глибокої любові до української мови.
 Цьогорічне святкування доповнила електронна презентація "День української писемності", яка розкрила нові факти про витоки нашої мови, її місце серед інших слов'янських мов, походження і розвиток. 


 Ведуча заходу- Решетар В.Ю,.- нагадала присутнім основні етапи непростої історії розвитку української мови, навела яскраві приклади багатства, витонченості та мелодійності 
На  захід було запрошено  монаха- редемпториста  о. Мирослава,  пароха церкви при монастирі   св. Івана Хрестителя. Священик розповів про Святе письмо, як правильно будувати своє життя згідно з навчанням самого Господа.Отець Мирослав розповів про те, для чого ми повинні читати та вивчати Біблію, згадавши також , що 2018- рік Слова Божого оголошено в Україні. Під час  спілкування священик не лише розкрив дану тему, а й відповів на багато інших запитань, які цікавили старшокласників.





Традиційно, до відзначення дня української писемності та мови, у бібліотеці було оформлено книжкову виставку "О слово рідне, пращурів молитва",книжкову тематичну викладку літератури, з якими всі бажаючі мали змогу ознайомитися після закінчення заходу.












Ми сподіваємося, що після сьогоднішнього заходу в душах присутніх на ньому, залишилася не одна краплина любові до своєї мови та розуміння того, що мова - це скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.

Немає коментарів: