середу, 22 квітня 2020 р.

Віртуальна екскурсія Національним музеєм "Чорнобиль"

                                   Шановні користувачі!
             Напередодні 34-ї річниці Чорнобильської катастрофи, коли світова епідемія COVID-19 тимчасово закрила музеї для відвідування, Королівська селищна бібліотека-філія для дорослих  запрошує вас віртуально завітати до залів Національного музею «Чорнобиль» та здійснити  разом з нами віртуальну екскурсію залами  музею.
http://chornobylmuseum.kiev.ua/uk/virtual-tour/

     Cучасна експозиція музею, розміщена в кількох залах загальною площею біля 1100 м2 , налічує понад сім тисяч експонатів, у 1992 р. їх було тільки дві сотні.

     Розкриті документи, карти з грифом „Таємно”, фотографії, спеціальні прилади, друковані видання того часу, історичні реліквії із Чорнобильської зоні відчуження та інші унікальні експонати змушують замислитися про найболючіші проблеми сьогодення, серед яких екологічні, соціальні, духовні збитки, заподіяні катастрофою. Численні матеріали свідчать про героїчні дії ліквідаторів, які рятували Землю від страшного лиха, не шкодуючи свого здоров’я і навіть життя.

     Чимало представлених у музеї документів оприлюдненні вперше. Вони допомагають по-новому, ширше осягнути планетарний масштаб Чорнобильської біди, яку слід розцінювати як останнє застереження людству, як останній й найпереконливіший заклик до ядерного роззброєння, спільної боротьби за екологічну чистоту планети, пріоритет загальнолюдських цінностей в розвитку світового співтовариства.
     Музейна експозиція оснащена сучасними аудіовізуальними, електронними інформаційно-довідковими технічними засобами, які розширюють хронологічні та тематичні рамки музею, підсилюють достовірність існуючої експозиції. До уваги відвідувачів діюча трьохфазова діорама «Чорнобильська АЕС до, під час та після аварії», яка створює ефект вашої присутності на місті подій. Також ви маєте змогу ознайомитися із діючим макетом працюючого на виробіток електроенергії 4-го енергоблока ЧАЕС, електронною „Книгою пам’яті учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС”, унікальними відеоматеріалами, комп’ютерими програми про катастрофу та її наслідки.
   Відчути незвичайність, силу емоційного впливу та філософський зміст його експозицій можна також за допомогою фільму українського режисера-документаліста і кінооператора Альмара Серебреннікова. Фільм був створений у 1997 році спільно із науковцями музею, консультант науковий директор музею Анна Королевська. Дикторський текст доступній українською та англійською мовами.

Немає коментарів: