середа, 17 червня 2020 р.

Нова книжка у бібліотеці!

Знайомтесь  нове видання  :
         Іван Біланчук 
                         " ВИНОГРАДІВ - моє місто"
     Книжка про історію, культуру, релігію, природу. Власне, про дух Виноградова відомого  у районі краєзнавця І.І. Біланчука.
    Книжка обов'язкова до читання всім, хто цікавиться темою краєзнавства, кому цікаве місто Виноградів.
     Тож запрошуємо Вас відвідати бібліотеку - філію для дорослих та скористатись можливістю вибрати книгу для перечитування.
   Про автора:

         Іван Іванович Біланчук народився в місті Виноградові 1948 року. В середній школі № 1 за програмою виробничого навчання набув спеціальність «кіномеханік». Закінчив Львівський політехнічний інститут у 1973 році, отримавши диплом радіо-інженера. Служив у радіотехнічних війська ППО.
       У 1975 році очолив Виноградівську райкіномережу. З 1978 по 1989 рік працює в апараті райкому компартії України, останні 8 років – завідуючим промислово-транспортним відділом. Потім – заступник директора Виноградівської взуттєвої фабрики із зовнішньо-економічних зв’язків. 1996 року – начальник міського Фонду держмайна. У 1998 році очолив новостворене, перше в районі підприємство із 100% іноземними інвестиціями – ТОВ «ОРТЕКС ЛТД», яке спеціалізується на випуску виробів медичного призначення.
      З 2009 року, вийшовши на пенсію, перейшов працювати на менш відповідальну посаду, а водночас знайшлася нарешті можливість присвятити більше часу вивченню історії рідного краю. Згодом почав ділитися своїми знахідками з читачами газет та інтернет-користувачами. У доробку І.І. Біланчука «Картини з історії міста Виноградова та району», «Нариси з історії Виноградівщини» з історико-географічними описами всіх 49 населених пунктів району, ряд статей з історії Закарпаття. З особливою наполегливістю вивчає період румунської окупації та чехословацьку добу нашої історії, прагнучи зняти ідеологічні нашарування минулих десятиліть і сформувати власний погляд на добре відомі істини, часто спростовуючи їх.
       У 2017 році вийшла перша книжка І.І. Біланчука «Теково. Село на берегах Тиси». Це обширна історія села Текова, відомого оригінальними міжконфесійними відносинами, багатовіковим співжиттям українців-русинів та угорців.

Немає коментарів: